Carnet jove

Carnet jove

Carnet jove

Facebook Twitter Instagram

 

 

Obres respresentades  >  Produccions pròpies  >  FIGURETES DE VIDRE
Repartiment
Comentari
Premsa
Fotos
 

Tennessee Williams

Tennessee Williams va créixer a Missouri des que va tenir set anys. La seva mare va ser la filla d´un sacerdot i el seu pare un comerciant de calçat. Gràcies a la seva ajuda va poder estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat d´Iowa; encara que primer va assistir a la Universitat de Missouri per a estudiar els primers anys de Periodisme.
Abans d´arribar a l´èxit amb la seva ploma, Tennessee Williams va treballar en oficis d´allò més variat mentre escrivia obres de teatre encara imperfectes com Batalla d´àngels; encara que després d´escriure Figuretes de vidre i estrenar-la a Broadway el seu ascens cap al més alt va ser imparable.
Adorador de l´estil pulcre del contista i novel·lista rus Anton Txèkhov i d´escriptors com D. H. Lawrence, Tennessee Williams es va especialitzar aviat en les històries protagonitzades per personatges decadents amb grans conflictes interiors. Aquesta fondària unida a la gran presència de la passió que recollien els seus treballs van fer que els seus llibrets, situats generalment al sud dels Estats Units, encantessin al públic del moment.
A més de les ja esmentades, durant els anys quaranta i cinquanta va escriure algunes de les seves millors obres.
Durant aquesta època, Williams va conèixer al gran amor de la seva vida: Frank Merlo. Era 1947 i Williams va començar llavors una relació homosexual de 16 anys que només acabaria amb la mort, per càncer, de Merlo en 1961.
Tennessee mai es va recuperar d´aquest cop dur. Refugiat a l´alcohol i les drogues, els atacs de pànic se li succeïen, influint, com no, en el seu treball com a dramaturg.
La nit de la iguana, El tren lleter ja no para aquí o Al bar d´un hotel de Tòquio, van ser algunes de les seves últimes obres més ressenyables.
A més, va escriure nombrosos relats i diversos guions de cinema, com el de la pel·lícula Baby Doll.