Carnet jove

Carnet jove

Carnet jove

Facebook Twitter Instagram

 

 

Obres respresentades  >  Produccions pròpies  >  JOSEPH I L'INCREÏBLE
ABRIC EN TECHNICOLOR
Repartiment
Comentari
Premsa
Fotos
 

Tim Rice i Andrew Lloyd Webber

L’any 1968, el Colet Court School de Londres encarregava a dos joves de 20 anys que escrivissin una cantata de mitja hora per a l’actuació de final de curs del seu cor. Cinc minuts abans de la seva estrena, ningú no sabia que estaba a punt de començar una de les pàgines més brillants de la història del teatre musical.
Aquells dos joves eren Andrew Lloyd Webber i Tim Rice i aquella cantata seria el seu primer musical: JOSEPH I L’INCREIBLE ABRIC EN TECHNICOLOR.
La petita cantata va ser presentada en infinitat de centres d’Anglaterra i els Estats Units, els seus autors la van anar desenvolupant, se’n va publicar un disc i es va acabar estrenant tal i com el coneixem ara al West End de Londres l’any 1972. Des d’aleshores, no ha deixat de representar-se arreu del món i els seus autors han creat conjuntament dos dels espectacles de més èxit de la història com “Jesus Christ Superstar” (estrenat el 1971, un any abans de l’estrena oficial del “Joseph”) i “Evita”. Ja per separat, Webber ha escrit la música de “Cats”, “Phantom of the Opera” i l’imne dels jocs Olímpics de Barcelona 92 “Amigos para siempre” i Rice, les lletres del musical “Aida” i diferents pel•lícules de Disney.

Daniel Anglès