Carnet jove

Facebook Twitter Instagram

 

 

Obres respresentades  >  Produccions pròpies  >  JOSEPH I L'INCREÏBLE
ABRIC EN TECHNICOLOR
Repartiment
Comentari
Premsa
Fotos
 

Tim Rice i Andrew Lloyd Webber

L’any 1968, el Colet Court School de Londres encarregava a dos joves de 20 anys que escribissin una cantata de mitja hora per l’actuació de final de curs del seu cor. Cinc minuts abans de la seva estrena, ningú no sabia que estaba a punt de començar una de les pàgines més brillants de la història del teatre musical.
Aquells dos joves eren Andrew Lloyd Webber i Tim Rice i aquella cantata seria el seu primer musical: JOSEPH I L’INCREIBLE ABRIC EN TECHNICOLOR.
La petita cantata va ser presentada en infinitat de centres d’Anglaterra i els Estats Units, els seus autors la van anar desenvolupant, se’n va publicar un disc i es va acabar estrenant tal i com el coneixem ara al West End de Londres l’any 1972. Des d’aleshores, no ha deixat de representar-se arreu del món i els seus autors han creat conjuntament dos dels espectacles de més èxit de la història com “Jesus Christ Superstar” (estrenat el 1971, un any abans de l’estrena oficial del “Joseph”) i “Evita”. Ja per separat, Webber ha escrit la música de “Cats”, “Phantom of the Opera” i l’imne dels jocs Olímpics de Barcelona 92 “Amigos para siempre” i Rice, les lletres del musical “Aida” i diferents pel•lícules de Disney.

Daniel Anglès